Crestere spectaculoasa la nivelul creditelor ipotecare

Cel mai mare broker de credite din Romania a inregistrat o crestere de 50% in cazul creditelor ipotecare in primul trimestru al anului in curs fata de perioada similara a anului trecut.
Reprezentantii Kiwi Finance au intermediat in primele trei luni ale lui 2018 credite in suma totala de 142 de milioane de lei, in crestere cu 39% fata de primul trimestru din 2017. Creditele ipotecare au inregistrat o crestere semnificativa, in primul trimestru fiind finalizate 451 de dosare cu un volum de 110 milioane de lei. S-a remarcat astfel o majorare de 50% fata de perioada corespunzatoare a anului anterior.

Cererea solvabila de credite ipotecare a continuat sa creasca si in primul trimestru al acestui an. Efervescenta proiectelor noi de pe piata imobiliara, desi inca mult sub necesarul de locuinte noi, a alimentat cresterea tranzactiilor prin credite ipotecare pana la cel mai mare nivel din ultimii noua ani.
Fata de anul trecut, creditul mediu a crescut cu 12%, pe fondul majorarii preturilor imobilelor, in special in zonele premium. Totodata, pe parcursul anului 2018 vom putea observa o crestere a dobanzilor medii.

Pentru perioada urmatoare s-ar putea sa vedem o usoara crestere a dobanzilor medii, dar chiar si asa ofertele bancilor continua sa fie la un nivel aliniat cu veniturile populatiei, pe de o parte, si cu piata imobiliara, pe de alta parte. In opinia mea, acest trend va continua pana la finalul acestui an cu o cerere pe crestere atat pentru creditele ipotecare, cat si pentru cele de constructii sau de nevoi personale.

Vrei un credit, dar nu sti care e cea mai buna alegere. Iti reamintim ca RBC Imobiliare colaboreaza cu Banca Transilvania si ING Bank. Asa ca scrie-ne un email la office@rbcimobiliare.ro sau sun acum si un consultant ales de tine te va contacta.

Sursa: cpi.imobiliare.ro

Copy link
Powered by Social Snap