„Cum trăim”, „Costul locuinței” și „Construcții”?

95% din cei mai săraci europeni dețin o locuință, adică românii.

Ediția din 2023 a publicației Interactive Housing in Europe este acum lansată. Această publicație se concentrează pe locuințele din Europa, oferind o imagine de ansamblu detaliată a acestui subiect care joacă un rol vital în viața fiecăruia.

Organizată în 3 secțiuni, „Cum trăim”, „Costul locuinței” și „Construcții”, publicația oferă date despre cum locuim într-o casă sau într-un apartament și dacă deținem sau închiriem o locuință, despre dimensiunea și calitatea locuințelor și despre impactul asupra mediului. Prezintă, de asemenea, evoluția prețurilor locuințelor și a chiriilor din 2010, modul în care a evoluat sectorul construcțiilor de atunci și arată cele mai construite zone din UE.
Toate datele sunt prezentate prin vizualizări interactive precum cea de mai sus. Știați că în UE, în 2022, 69% din populație locuia într-o gospodărie proprietate personală, în timp ce restul de 31% locuia în chirie? Cea mai mare pondere a proprietății au fost observate în România (95% din populație locuia într-o gospodărie în care își deținea locuința), Slovacia (93%), Croația (91%) și Ungaria (90%).

În toate țările UE, cu excepția Germaniei, deținerea era mai frecventă. În Germania, închirierea a fost ceva mai obișnuită, 53% din populație fiind chiriași. Au urmat Austria (49%) și Danemarca (40%).

Dacă sunteți curios să aflați cum variază dimensiunea, tipul și calitatea locuințelor sau prețurile și chiriile locuințelor în țările UE, vizitați această publicație.

Sursă: Eurostat.

Copy link
Powered by Social Snap