Scad prețurile în următoarele luni pe fondul pandemiei

Anul 2020 a fost unul în care pandemia de COVID-19 și-a spus cuvântul în toate aspectele vieții noastre. Climatul plin de incertitudini pe care l-a generat, în special în primele luni, i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva prețurile locuințelor vor ajunge să scadă în contextul crizei sanitare. Ne apropiem de finalul anului, iată care este realitatea din teren.

În ciuda previziunilor extem de sumbre apărute în contextul pandemiei, care anticipau nu doar ieftiniri, ci și prăbușirea pieței imobiliare, tendința în real estate este cu totul alta.

Dacă analizăm Indicele Imobiliare.ro, vedem că prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în România de către proprietari și dezvoltatori a crescut în octombrie cu 2,4% și în noiembrie cu 1,2%. Metrul pătrat a ajuns să se vândă cu 1.351 de euro.

Cel mai scump oraș din țară rămâne Cluj-Napoca. Aici, metrul pătrat a ajuns, doar pe parcursul lunii trecute, să se scumpească de la 1.826 de euro la 1.840 de euro, potrivit Indicelui Imobiliare.ro.

Sursă articol: imobiliare.ro