Fondul de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români”

Inițiativa legislativă pentru înființarea Fondului de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români” cu bani de la dezvoltatorii cu afaceri profitabile, menită să-i sprijine pe cei care vor să își cumpere o locuință, au posibilitatea de a-și plăti ratele, dar nu și avansul necesar pentru aceasta, a ajuns în Camera Deputaților și a primit primul aviz favorabil din partea unei comisii.

Proiectul de lege, inițiat de parlamentari PSD, ALDE și independenți, a fost adoptat de Senat la sfârșitul lunii trecute, înregistrat, în octombrie, la Camera Deputaților pentru dezbatere și trimis la aviz la trei comisii. Săptămâna aceasta a primit aviz favorabil cu majoritate de voturi de la Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților. Urmează să treacă, în continuare, prin Comisia juridică, de disciplină și imunități și prin Comisia pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați. Inițiativa legislativă a fost trimisă, de asemenea, pentru raport la Comisia pentru buget, finanțe și bănci și la Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului. Depunerea raportului este așteptată săptămâna viitoare. În cazul acestui proiect, Camera Deputaților este camera decizională.

Cine ar putea să acceseze Fondul de Solidaritate Fondul de Solidaritate

„Locuințe pentru tinerii români” este destinat persoanelor sub 35 de ani, căsătorite, care vor să-și achiziționeze o locuință în rate, dar nu au posibilitatea de a achita avansul.

Alocarea sumelor se va face în funcție de o serie de criterii. Cei care au deja un copil, pot face dovada începerii unei proceduri de adopție sau femeile cu o sarcină în evoluție ar urma să aibă un avantaj pentru obținerea aprobării de alocare a banilor solicitați.

Câți bani poți lua de avans

Suma contractată prin Fondul de Solidaritate nu va putea fi mai mare de 15% din prețul imobilului și nu va putea să reprezinte mai mult de 15.000 de euro.

Citește continuarea articolului pe: https://cpi.imobiliare.ro/piata-imobiliara/fondul-de-solidaritate-locuinte-pentru-tinerii-romani-primeste-primul-aviz-favorabil-in-comisiile-din-camera-deputatilor

Sursă articol: cpi.imobiliare.ro