„Location, location, location”, dar nu-l subestima pe Max.

Dacă el nu e fericit, ea nu cumpără casa

Legăturile care se formează între animalele de companie și proprietarii lor sunt cât se poate de puternice și extrem de importante. Foarte mulți dintre cumpărători ar fi dispuși să renunțe chiar și la casa visurilor lor, dacă locuința nu ar asigura nevoile câinilor sau pisicilor lor.

Atunci când pornește la drum în căutarea casei ideale, cumpărătorul ia în considerare mai multe aspecte. Se gândește dacă locuința de care este interesat se află într-o zonă bună, dacă poate ajunge ușor la locul de muncă și pune în balanță și prețul. Dar, mai important decât orice altceva pare să fie, pentru cei care au un animal de companie, confortul și fericirea acestuia.

Aproape 95% dintre respondenții unui sondaj realizat recent în Statele Unite de realtor.com au declarat că îndeplinirea nevoilor animalelor lor de companie este extrem de importantă în procesul de selecție al unei locuințe.

Mai mult, 68% dintre proprietarii de animale de companie ar spune „pas” casei visurilor lor, dacă nu ar răspunde nevoilor acestora.

Circa 87% dintre cei care au o pisică sau un câine consideră nevoile animalului ca fiind extrem de importante în selecția unei locuințe. În plus, 89% dintre cei care au păsări, 85% dintre cei care au pești și 79% dintre cei care țin diverse rozătoare ca animale de companie spun că iau în considerare nevoile animalelor înainte să cumpere o locuință.

Grădinile spațioase și spațiile exterioare sunt cele mai apreciate aspecte la o locuință pentru proprietarii de animale de companie. Existența unui garaj este și ea prioritară pentru 24% dintre ei.

La sondaj au participat 2.000 de cumpărători, 82% fiind proprietari de animale de companie (circa 61% proprietari de câini, 45% pisici, 12% pești, 9% păsări, printre respondenți s-au numărat și persoane care au mai multe animale de companie).

Sursă articol: cpi.imobiliare.ro