Transformarea podului în mansardă

De câte ori te-ai gândit să îți transformi podul plin de vechituri într-un spațiu util în care te poți relaxa?

Noi îți venim în ajutor cu cele mai importante aspecte pe care să le ai în vedere și cu câteva exemple care să te inspire.

În continuare îți vom da 3 exemple de transformări ale podului în mansarde luminoase care să te inspire în viitorul tău proiect de renovare. Iată care sunt acestea:

  • Pod transformat în spațiu de lucru

Mansarda ca spațiu de lucru este o alegere perfectă. Ești mai ferit de restul casei, ai liniște și intimitate și vei putea atât să lucrezi în voie, cât și să care să îți amenajezi un spațiu de lucru pentru întâlniri cu clienții. Pentru concentrare bună, ai nevoie de ferestre generoase ca dimensiune, eventual montate în combinații, pentru iluminare și ventilare foarte bune. Finisarea elegantă a spațiului și câteva obiecte de mobilier sunt suficiente astfel încât să îți desfășori activitatea.

  • Pod transformat în dormitor

O variantă ideală în situațiile în care ai nevoie de spațiu suplimentar, este transformarea podului într-un dormitor. Dacă mansarda are acoperiș în două ape, ideal este să amplasezi ferestrele față în față, pentru o distribuție cât mai echilibrată a luminii. Nu uita nici de niște rulourile opace VELUX care să îți asigure un control al luminii atunci când îți dorești să te odihnești și razele soarelui nu te lasă.

  • Pod transformat în baie

Dacă ai un pod de dimensiuni mai mici care nu poate fi transformat într-un dormitor sau spațiu de lucru, atunci ar fi bine să iei în considerare amenajarea unui spațiu de relaxare doar pentru tine, cu alte cuvinte, amenajarea unei băi. Podul îți oferă acea intimitate pe care ți-o dorești în anumite momente, iar jocul de lumini și umbre este asigurat dacă optezi pentru ferestre de mansardă VELUX care contribuie la crearea unei atmosfere de vis. Ai nevoie doar de o cadă cât mai mare în care să te poți relaxa așa cum se cuvine, de o fereastră care să îți asigure lumina naturală necesară și câteva accesorii cum ar fi lumânări parfumate sau oglinzi care să dea un plus de romantism.

După cum poți observa din exemplele de mai sus, transformarea podului într-un spațiu util nu este o treabă dificilă, atâta timp cât îți pui la încercare creativitatea și ai parte de ajutor.

Află totul despre ferestrele de mansardă pe velux.ro și fii la curent cu noutățile pe facebook.com/VELUX și instagram.com/veluxromania.

Sursă articol: www.mansardacasei.ro