5 idei cool ca sa transformi un balcon mic

Temperaturile au inceput sa scada, dar asta nu inseamna ca balconul nu poate fi in continuare oaza ta de relaxare. Iata cateva idei usor de pus in practica.
In Romania, apartamentele au de regula balcoane mici pe care, din lipsa de spatiu, ajungi sa le transformi in spatiu de depozitare. Ratezi insa ocazia sa iti creezi o mica oaza de relaxare, in care sa te retragi pentru a munci, pentru a citi sau pur si simplu pentru a-ti bea cafeaua de dimineata.
Iti dam mai jos cateva sfaturi si idei care sigur te vor face sa te gandesti de doua ori inainte sa-ti alegi cum iti folosesti balconul, mai ales daca este unul inchis.

1. Foloseste putina mobila

Un balcon mic nu are nevoie de prea multa mobila. In functie de cum alegi sa-l folosesti, este suficient sa-i pui fie o masuta de cafea si doua scaune, fie niste fotolii comfortabile sau, daca intentionezi sa lucrezi in acest spatiu, un birou mic si practic.

2. Decoreaza-l pe inaltime

Ca sa salvezi spatiu, profita din plin de peretii balconului. Foloseste-i ca suport vertical pentru flori, cumpara-ti rafturi inalte si nu uita sa-i decorezi cu tablouri sau fotografii, pentru un plus de culoare.

3. Foloseste perdele

Efectul este garantat: vei crea o atmosfera intima in care iti va face placere sa-ti petreci timpul.

4. Decoreaza-l cu plante si flori

Balconul nu trebuie sa fie zona „moarta” din casa ta, din contra. Este legatura ta cu exteriorul, asa ca transforma-l intr-un spatiu relaxant, verde, care sa te incarce de energie.

5. Fii creativ cu decoratiunile

Nu trebuie sa investesti foarte multi bani in decorarea balconului. Poti foarte bine sa-ti creezi o canapea din paleti, pe care sa-i acoperi cu o saltea si cu multe perne. In loc de dulap, poti doar sa folosesti o scara veche sau niste rafturi de perete si sa depozitezi pe ele ce ai nevoie.

Sursa: www. blog.storia.ro