Top 5 greseli in amenajarea mansardei

Amenajarea mansardei poate fi o sarcina dificila, mai ales atunci cand nu ai un ajutor. Astazi iti vom prezenta cele mai frecvente greseli in amenajarea unei mansarde, greseli care iti pot transforma intregul proiect de amenajare a mansardei intr-un adevarat esec.

1. Alegerea stilului gresit
Alegerea stilului de amenajare a mansardei este probabil primul lucru asupra caruia trebuie luata o decizie. Studiaza toate stilurile existente si analizeaza ce stil a fost folosit in restul casei. Important este ca mansarda sa fie compatibila cu restul casei si sa se incadreze si in zona in care locuiesti. Spre exemplu, o mansarda rustica, din lemn, nu prea isi are locul intr-un cartier modern, la fel cum o mansarda amenajata intr-un stil mediteranean nu isi are locul intr-o zona montana.

2. Mizarea pe o singura culoare
Chiar daca auzi mereu ca albul mareste vizual, poate ar fi bine sa nu transformi mansarda intr-un spatiu imaculat, obositor si lipsit de personalitate. Nimic nu e mai banal decat o camera in care peretii, podeaua, obiectele de mobilier si accesoriile sunt in aceeasi culoare. Oricat de mult iti place o culoare, foloseste-o moderat. Mergi pe regula contrastelor pentru a obtine o mansarda amenajata cu bun gust si cu un aer prietenos si calduros.

3. Obiecte de mobilier si accesorii in exces
O locuinta ar trebui sa iti ofere un grad mare de confort si accesabilitate. Gandeste-te ce chin va fi sa cauti telecomanda prin atat obiecte de mobilier si de decor. Mai mult decat atat, mansarda este un spatiu ce necesita o amenajare minimalista, intr-un stil scandinav, cu cat mai putine obiecte de mobilier, pentru a evita efectul unei locuinte aglomerate.

4. Imprimeuri diferite
Alaturarea mai multor imprimeuri intr-un spatiu de dimensiuni mici nu face altceva decat sa aglomereze spatiul si sa iti oboseasca privirea. Specialistii recomanda folosirea unui singur imprimeu sau a maxim doua imprimeuri doar daca acestea respecta aceeasi paleta cromatica.

5. Iluminare neinspirata
Mansarda este singurul spatiu din intreaga locuinta care iti va oferi multa lumina naturala pe timpul zilei. Desigur, acest lucru va fi posibil doar daca vei opta pentru niste ferestre mari. Seara insa, mansarda ta are nevoie de o iluminare adecvata pentru a pune in valoare toate unghiurile si toate particularitatile acesteia. Astfel, in loc sa optezi pentru o simpla aplica pe tavan, indrazneste si cumpara un lampadar cu picior inalt sau cateva spoturi asezate strategic. Vei observa ca intreaga infatisare a mansardei se va schimba!

Sursa: mansardacasei.ro