Cum sa pastrezi mansarda racoroasa

Este posibil sa va ganditi mai mult la mansarda in timpul iernii, cand puteti pierde caldura daca nu este izolata corespunzator.
Cu toate acestea, pe masura ce cresc temperaturile odata cu venirea verii, este la fel de important sa va asigurati ca ati facut pasi pentru a va mentine mansarda bine ventilata si pentru a tine deoparte caldura. Exista multe metode care variaza in functie de dificultatea instalarii, pretului si eficientei energetice si este important sa alegeti optiunea potrivita pentru a va preveni temperaturile ridicate, sindrilele deteriorate sau distruse si retinerea umiditatii care duce la mucegai si putregai.

Instalati un ventilator electric
In timp ce exista multe marci diferite disponibile, exista doua optiuni de baza pentru un ventilator mansarda. Orice variatie poate fi completata si are optiunea adaugata de programare a ventilatorului sa se aprinda numai daca podul atinge anumite temperaturi. Ventilatoarele montate pe acoperis sunt amplasate pe acoperisul casei. Veti avea nevoie sa va simtiti confortabil in jurul zonei ventilatorului, desi procesul de instalare in sine este relativ usor. Ventilatoarele montate pe perete sunt destinate sa se incadreze intr-un perete de gabarit si pot fi instalate suplimentar in locul unui ventil de aerisire existent, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa indepartati niciun sindril sau sa faceti schimbari semnificative la mansarda.

Colegul nostru Ovidiu Lechințan ți-a pregătit o mansardă foarte răcoroasă, ce poți să o vezi accesând linkul următor: Apartament la mansardă în Florești


Sursa: mansardacaei.ro