Porsche si Auchan, primii chiriasi ai Vivido Business Center

Porsche si Auchan, primii chiriasi ai Vivido Business Center, Ion Tiriac a vizitat deja noul birou al producatorului german
Municipiul Cluj-Napoca a devenit in ultimii ani un adevarat magnet pentru marile companii internationale, care si-au deschis reprezentante in inima Ardealului, iar ascensiunea orasului si dezvoltarea continua a urbei de pe Somes continua sa atraga nume grele din industria de business.
Ultima companie de talie mondiala aparuta pe harta de business a Clujului este Porsche Engineering Romania, care va deschide in aceasta vara un birou dedicat ingineriei auto si dezvoltarii software pentru gigantul auto, pe strada Alexandru Vaida Voievod, in spate la Facultatea de Stiinte Economice și Gestiune a Afacerilor (FSEGA) din cartierul Gheorgheni, in noul imobil proaspat construit Vivido Business Center.

Cei de la PER intentionaza sa ajunga la o echipa formata din 120 de angajati pentru noul birou, mizand pe parteneriatul cu Facultatea de Constructii de Masini din cadrul Universitătii Tehnice.
Potrivit unor surse, noua locatie Porsche Engineering Romania din Cluj-Napoca a fost deja vizitata de catre omul de afaceri Ion Tiriac, considerat un adevarat ambasador al constructorului german si un colectionar de autoturisme de lux.
Nu este insa singura companie care va intra in Vivido in aceasta vara. Potrivit surselor eClujeanul, al doilea chirias important va fi lantul de supermarket-uri Auchan, care va deschide un magazin la parterul cladirii, a treia locatie din Cluj-Napoca a gigantului francez, după cele din Iulius Mall si din cartierul Iris. Odata cu noua locatie va intra practic in “inima” campusului universitar, fiind pozitionata vis-a-vis de caminele Economica si langa FSEGA.
Cladirea este situata la aproximativ 500 de metri de Calea Dorobantilor şi 800 de metri de Piata Marasti, respectiv la 1.5 km de zona centrala. Aceasta are caracteristici foarte bune, cu conexiuni facile catre bulevardele care fac legatura cu zona ultracentrala. Transportul public include linii de autobuz, cu statii amplasate in dreptul cladirii, pe Strada Teodor Mihali.
Inchirierea noii suprafete de birouri va permite Porsche Engineering Romania sa isi mareasca de peste trei ori echipa locala, o noua crestere a numarului de specialisti care lucreaza in cadrul companiei fiind deja prevazuta pentru anul 2020. La momentul deschiderii subsidiarei locale in 2016, pe str. Constantin Brancusi, compania avea in Romania sapte angajati.
Vivido este un proiect mixt, incluzand o cladire de birouri si apartamente, iar prima parte are specificatii de clasa A şi certificare verde BREEAM, avand o suprafata utila de birouri de 6.600 m2, desfasurata pe parter si 8 etaje.

Imobilul a fost dezvoltat de compania Hexagon, detinuta de oamenii de afaceri Florin Maris si Raul Ciurtin, ultimul a fost actionar la Albalact.
Porsche Engineering Romania a inchiriat patru etaje in Vivido, pe o suprafata de 3.500 mp, urmand sa preia 2.200 de metri patrati de spatii de birouri in perioada imediat urmatoare, o suprafata aditionala inchiriabila de 1.300 de metri patrati urmand a fi preluata in 2020. Tranzactia a fost intermediata de catre Coldwell Banker Transilvania, biroul local al companiei de consultanta imobiliara Coldwell Banker Romania.
Porsche Engineering Romania SRL este detinuta integral de Porsche Engineering Group GmbH si, prin urmare, este parte integranta a retelei globale Porsche Engineering, cu subsidiare in Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (toate în Germania), Shanghai (China), Cluj-Napoca (România) si Nardò (Italia). Porsche Engineering Group GmbH este detinuta integral de producatorul de automobile sport cu sediul în Stuttgart.

Sursa: eclujeanul.ro

Copy link
Powered by Social Snap