Prima Casa – scutire de impozit timp de 10 ani


Un articol foarte interesant despre programul Prima Casă, un program foarte competitv şi util pentru toate persoanele care doresc să îşi achiziţioneze o locuinţă şi doresc să contracteze un împrumut în condiţii avantajoase. Nivelurile de garantare din partea statului sunt:

– 60.000 de euro în cazul în care se achiziţionează o locuinţă veche;
– 70.000 de euro pentru locuinţele noi;
– 75.000 de euro pentru construcţia unei case de la zero.

Avansul este de 5% din valoarea imobilului, iar comisionul pentru Fondul de Garantare este de 0,49% pe an. Mai există de asemenea şi comisioane care se percep de fiecare bancă participantă în parte.
Băncile participante sunt: BCR, BRD, Alpha Bank, Raiffeisen Bank, Millennium Bank, CEC Bank, Banca Transilvania, OTP Bank, Pireus Bank, Bancpost, Unicredit.
Pe scurt articolul este despre iniţiativa legislativă ce a fost adoptată tacit în senat cu privire la scutirea de la impozite a locuinţelor achiziţionate prin acest program pe o perioadă de 10 ani. Pentru a citi articolul integral din ziarul adevărul puteţi urma link-ul către acesta: Scutire de impozit Prima Casa.

Update iunie 2018: Programul Prima Casa este cel mai de succes program guvernamental creat pentru a sustine achizitia de locuinte de tinerii cu venituri reduse. Creat in urma cu mai multi ani a ajutat tineri sa isi cumpere o locuinta cu un avans minim de 5%. Acest fapt s-a datorat garantarii imprumuturile de stat prin Fondul de Garantare. In ultimii ani atat Guvernul cat si bancile au pus presiuni mari ca programul sa dispara odata cu redresarea economica. Bancile si-au creat produse noi, competitive, care in unele cazuri depasesc ca profitabilitate programul Prima Casa. Pe aceasta cale va sugeram tuturor sa calculati toate costurile unui credit inainte de adecide tipul de credit si nu uitati ca in costul unui credit nu intra doar dobanda. RBC Imobiliare prin Serviciile Imobiliare Complete va ofera consultanta de specialitate Prin Banca Transilvania si ING Bank Romania.

Copy link
Powered by Social Snap