La ce intrebari trebuie sa raspunzi inainte sa te muti?

La ce intrebari trebuie sa raspunzi inainte sa te muti?

chirie-cluj

De cele mai multe ori, căutarea unui apartament de închiriat este destul de dificilă, mai ales în cazul în care nu știți ce vă doriți. Înainte a vă muta în chirie Cluj trebuie să să cunosșteți răspunsul la câteva întrebări.

Iată care sunt acestea:

Care este suma de care dispun pentru plata unei chirii lunare?

O chirie reprezintă o cheltuială lunară pe care ca și chiriaș vă obligați să o achitați proprietarului apartamentului pe care l-ați închiriat. Atfel că, înainte de a începe căutările unui apartament de închiriat este bine să vă stabiliți un buget pentru chirie. Cel mai potrivit ar fi stabilirea unui buget de cheltuieli și venituri pe mai multe luni pentru a ști exact cât sunteți dispus să plătiți pentru chirie. Perioadele pentru cheltuieli diferă în funcție de anotimpuri, vara acestea sunt mai mici iar iarna cheltuielile cresc. Luați acest lucru în calcul mai ales în cazul în care intenționați să vă mutați într-un apartament vechi. Luați în calcul și situații neprevăzute care pot interveni în cheltuielile lunare.

Îmi permit să locuiesc singur sau am nevoie de coleg de apartament?

Cea mai bună decizie pentru studenți în general este împărțirea unui apartament. Dar există perioade în viață când oricare dintre noi ne dorim să locuim singuri pentru a avea intimidate. O chirie Cluj este destul de scumpă mai ales dacă aveți pretenția de a locui într-o zona mai bună. Astfel în funcție de bugetul pe care l-ați stabilit veți putea opta pentru a închiria un apartament de unul singur sau cu mai mulți colegi.
Resursele financiare sunt cele care influențează de obicei decizia de a locui singur sau de a avea colegi. O sumă de 100 de euro pe lună nu vă ajunge pentru a închiria un apartament de unul singur, cel puțin nu în Cluj Napoca. Închirierea unui apartament 3 camere Cluj împreună cu doi prieteni poate fi cea mai potrivită soluție, veți împărți cheltuielile și veți avea camera dumneavoastră.

Care este zona cea mai potrivită pentru a închiria un apartament?

Bugetul este primul aspect care influențează o chirie cluj atât din punct de vedere al apartamentului dar și a zonei în care vei locui. Este important să alegi o zonă care se situază în apropierea mijloacelor de transport, a locului de muncă sau a școlii. Există zone care nu sunt la mare căutare atunci când vine vorba de chirie Cluj, dar care sunt accesibile și ca preț și din punct de vedere a mijloacelor de transport în comun.
Un apartament 3 camere Cluj va fii mult mai ieftin în Florești, o comună situată la 5 km de centrul Clujului. Aici există mijloacele de transport în comun sunt suficient de punctuale iar prețurile sunt cu aproape 50% mai mici decât în oraș.

Înainte de a închiria un apartament răspundeți la toate aceste întrebări, și veți ști exact ceea ce vă doriți. nu luați decizii pe care apoi le veți regreta, nu trebuie să vă aflați în situația de imposibilitate de plată a chiriei.

 

Copy link
Powered by Social Snap