Decoratiuni de toamna

Este bine stiut ca romanii au placerea de a decora casa in timpul sarbatorilor de iarna si a celor Pascale, dar de ce sa nu o faca si in timpul toamnei? Toamna este anotimpul caracterizat de tonuri calde, apropiate de nuantele focului – portocaliu, rosu si galben, dar si de elemente ale naturii – frunze, paie etc. Indiferent de stilul in care este amenajata casa dumneavoastra si indiferent de tipurile de decoratiuni pe care le aveti, toamna este momentul pentru o reinventare, desi se considera anotimpul in care natura moare. Caracteristic decoratiunilor de toamna este sentimentul de acasa, de apartenenta de „cosy” pe care il ofera camerelor in care sunt integrate. Specifice toamnei sunt si sarbatorile de origine americana Ziua Recunostintei si Halloween-ul. Fiecare dintre aceste sarbatori are cateva tipuri de decoratiuni de toamna specifice. In cazul Zilei Recunostintei, decoratiunile de baza sunt cele referitoare la curcani, curcanul fiind simbolul acestei sarbatori. In cazul Halloween-ului, elementul principal din care sunt alcatuite decoratiile este reprezentat de dovleac. Totusi, ambele sarbatori se invart in paleta cromatica de rosu-portocaliu-galben si sunt abundente in frunze.

Articolul de fata va va prezenta cateva informatii si idei despre decoratiuni pentru toamna, indiferent daca acestea sunt facute chiar de dumneavoastra sau achizitionate din comert. De ce sa apelati la decoratiuni in culori de toamna?
Pe langa culorile clasice ale toamnei – rosu, portocaliu si galben, mai exista si alte nuante calde si superbe vedeta in acest sezon: verde inchis, ruginiul, maroul, aramiul, movul sau violetul inchis si lista poate continua la nesfarsit. Fiecare dintre aceste culori aduce anumite beneficii incaperii in care sunt adaugate.
Decoratiunile de toamna au un aspect deosebit prin excelenta, dar si culoare influenteaza foarte mult.
Culoarea portocaliu este o alegere foarte buna pentru toamna intrucat aduce un plus de caldura si luminozitate unei camere, elemente care lipsesc cu desavarsire in zilele ploioase de toamna. Verdele inchis sau kaki-ul sunt culorile toamnei care pot fi integrate cu perfectiuni in decoratiuni perfecte pentru un stil mai minimalist sau pentru anumite camere decorate doar in alb si negru. Nuantele paletei cromatice verzi sparge foarte bine contrastul dintre alb si negru, formeaza o conexiune cu natura si aduce un strop de viata.
In ceea ce priveste decoratiunile de toamna rosii, acestea au rolul de a scoate camera din anonimat, de a oferi un plus de lux, un aspect sofisticat. Decoratiunile rosii se potrivesc perfect in incaperi mobilate cu mobilier din lemn inchis la culoare sau cu pielea, efectul final fiind chiar unul glamouros.
Una dintre cele mai greu de integrat culori ale toamnei prin intermediul decoratiunilor este galbenul. Acest lucru se intampla pentru ca de cele mai multe ori galbenul este considerata o culoare stridenta. Totusi, acest lucru nu este in totalitate adevarat.

Idei de decoratiuni pentru toamna
Dupa ce am descris pe larg paleta cromatica a decoratiunilor de toamna si modul in care aceasta ne poate influenta, dar si felul in care aceste culori pot fi integrate in diferite incaperi, a venit momentul exemplificarii in sine. Multe dintre aceste trucuri sunt deja cunoscute, dar niciodata nu strica o reimprospatare a memoriei in ceea ce priveste decoratiunile de toamna.
Perne. Pernele constituie unele dintre cele mai usor de integrat decoratiuni de toamna posibile. Indiferent de culoarea sau de imprimeul pe care le alegi, acestea pot fi adaugate cu usurinta pe orice fotoliu, canapea sau pat. In plus, este posibil sa gasiti chiar perne cu imprimeuri specifice pentru acest anotimp: dovleci, frunze, curcani etc.. Pernele decorative sunt perfecte pentru orice moment al anului, iar daca ati ales niste perne portocalii pentru living pe post de decoratiuni de toamna si constatati ca se potrivesc de minune, nu va obliga nimeni sa renuntati la ele dupa terminarea anotimpului. Pernele aduc si un plus de confort, mai ales daca este vorba despre unele mari, pufoase. In cazul in care nu vreti sa achizitionati perne noi (ca obiect in sine), puteti apela la fete de perna specifice pe care le puteti spala si schimba cu usurinta si nici nu necesita un spatiu de depozitare la fel de mare ca pernele.
Paturi. Paturile sunt un alt tip de decoratiuni de toamna perfecte. Asezarea unei paturi pe bratul canapelei sau a fotoliului este un truc de efect folosit in foarte multe pictoriale destinate designului interior. Alegerea acestora in nuante specifice toamnei este doar un bonus. La fel ca si in cazul pernelor, paturile pot fi gasite cu diverse imprimeuri amuzante sau pur si simplu specifice toamnei. De asemenea, aceste decoratiuni de interior aduc un plus in acest anotimp rece – va vor ajuta sa va incalziti! Pentru o pata de culoare, o patura poate fi folosita strict ca obiect decorativ prin impaturirea ei si asezarea intr-un cos din metal sau din rafie si pozitionata in coltul unei camere.

Sursa: decorareacasei.ro