Cum influenteaza zona preturile apartamentelor

Cum influenteaza zona preturile apartamentelor

O garsonieră poate fi de până la trei ori mai scumpă în funcție de cartierul în care se află

Indiferent că te afli în postura de vânzător sau în cea de cumpărător de locuință, cu siguranță știi că factorul care influențează în mod decisiv prețul unei proprietăți este localizarea. În cel mai mare oraș al țării, diferențele dintre diferite zone și segmente de piață se văd cel mai bine.

Potrivit unui workshop. în zona Capitalei se află momentan în construcție sau în curs de obținere a autorizației de construire peste 20.000 unități locative, conform estimărilor specialiștilor. „O noutate este faptul că oferta actuală acoperă toate zonele Bucureștiului, dar cele mai multe ansambluri sunt în zona de nord. Se construiește mult și, mai ales, diversificat, în toate zonele Bucureștiului, de la garsoniere, la apartamente de trei, patru și cinci-șase camere”, explică Ședer Neda.

„Așa cum am scris și în ghidul imobiliar «Cum să-ți cumperi o casă!», la întrebarea ce este cel mai important la o locuință nouă, occidentalii răspund «location, location, location», lucru care începe să se înrădăcineze ca principiu și în piața imobiliară din România, diferențele de preț pe zone fiind din ce în ce mai mari, la fel și calitatea construcțiilor noi. Location înseamnă zonă, dar și vecinătăți – printre care apropierea de parc este cea mai importantă, nivelul infrastructurii, facilitățile urbane, facilitățile sociale (școala fiind cea mai importantă), metode de petrecere a timpului liber în apropiere.”

Iată cât costă un apartament cu 3 și 4 camere într-un ansamblu rezidențial cu acces din strada principală, drum de 6 m asfaltat, trotuar, iluminat public și parc amenajat:

Apartament de 3 camere cu garaj la 71 mp

Apartament de 4 camere cu garaj la 91 mp

Sursa: RBC Imobiliare si Imobiliare.ro