Amenajarile contemporane combina designul cu functii inteligente

Amenajarile contemporane combina designul cu functii inteligente

Dacă te numeri printre cei care iubesc simplitatea și utilitatea, fără a face însă abstracție de criteriul estetic, sunt șanse mari să fii – sau să devii, de ce nu – un fan al stilului industrial.

„Motivele pentru care bucătăriile tradiţionale, inspirate de stilurile rustic, country sau provence, la mare căutare în ultimii ani, au fost umbrite anul acesta de cele amenajate în stil industrial ţin în mare parte de simplitate, utilitate şi întreţinere. Bucătăriile moderne combină o estetică deosebită cu funcţii inteligente pentru a uşura sarcinile cotidiene şi a se plia cât mai mult pe nevoile omului contemporan.”

Sobrietatea unei bucătării minimaliste poate fi subliniată cu ajutorul finisajelor în nuanţe de gri şi alb. Pentru pardoseli se poate alege gresie, duşumea, parchet sau piatră naturală de culoare gri, iar pereţii pot fi zugrăviţi în alb. Designul minimalist impune eliminarea elementelor decorative, dar și a ustensilelor necesare în bucătărie, pentru a obţine un spaţiu cât mai degajat şi mai uşor de întreţinut. Astfel, toate obiectele electrocasnice vor fi integrate în și, respectiv, mascate de mobilierul minimalist. În vogă sunt dulapurile suspendate cu uşi din sticlă mată, ce contribuie la mărirea vizuală a spaţiului, reflectând în acelaşi timp lumina. Uşile şi sertarele dulapurilor vor fi dotate cu sisteme de închidere şi deschidere prin apăsare.
Un material cu o popularitate în creștere pentru blaturile de lucru este quartzul. Disponibile într-o varietate mare de culori, blaturile din quartz compozit au o mulţime de calităţi, cele mai importante dintre acestea fiind aspectul deosebit şi lunga durată de viaţă, quartzul fiind mai rezistent decât piatra naturală, după cum ne asigură producătorii. La capitolul chiuvete, cele din inox pierd teren în fata celor integrate în blat, din acelaşi material ca acesta (quartz, granit). Adeseori avangardiste, bateriile în stil industrial urmăresc aceeaşi notă de simplitate și originalitate totodată.

Sursa: RBC Imobiliare si Imobiliare.ro

Copy link
Powered by Social Snap